Foto: Stefan Tell

Studiedagar, webbinarier och konferenser

Studiedagar

Allas skolbibliotek? Utmaning och inspiration för arbete med mångspråkiga och tillgängliga medier, nationell fortbildningsdag

När: Fredag 1 december 2017
Var: Centrala Stockholm, plats kommer senare

Hur gör vi våra skolbibliotek tillgängliga och viktiga för alla elever? Välkommen till en nationell fortbildningsdag för bibliotekspersonal på grundskola och gymnasium. Dagen arrangeras av Internationella biblioteket och Myndigheten för tillgängliga medier, MTM.

Boka datumet! Mer information och program kommer i september.

 

Webbinarier

Att registrera användare till Legimus – en introduktion för nybörjare

Välkommen till ett webbinarium för dig som arbetar på bibliotek och nyligen har börjat arbeta med att registrera användare till Legimus. Du får en enkel genomgång i hur man arbetar med tjänsten Egen nedladdning och också en chans att ställa frågor till MTM:s handläggare. För registrerare som arbetar på alla typer av bibliotek.

Anmäl dig till webbinarium måndag 6 november 14.00–15.30
Sista anmälningsdag 2 november.

 

Legimus – frågor och svar

Detta webbinarium riktar sig till dig som arbetar på bibliotek och vill lära dig om Legimus.se, appen Legimus och Legimus webbspelare. Vi går igenom grundläggande funktioner och du får chansen att ställa frågor till MTM:s personal.

Anmäl dig till webbinarium onsdag 11 oktober 09.30-11.00.
Sista anmälningsdag 6 oktober.

Anmäl dig till webbinarium måndag 13 november 14.00–15.30
 Sista anmälningsdag 8 november.

 

Hur kan biblioteken arbeta med dagstidningen som taltidning?

Du får i detta webbinarium grundläggande information om dagstidningen som taltidning, och exempel på hur olika bibliotek har arbetat för att bygga upp en verksamhet kring taldagstidningen. Vi informerar om hur det funkar med tekniken, vem som får läsa tidningen och berättar kort om MTM:s pågående projekt som involverar taltidningar.

Anmäl dig till webbinarium onsdag 18 oktober 09.30-11.00
Sista anmälningsdag 13 oktober.

 

Talböcker och Legimus – för dig som arbetar på skolbiblioteket

Du får grundläggande information om vad en talbok är och vem som får läsa den. Vi berättar om hur du introducerar och registrerar elever till Legimus och om ditt ansvar som registrerare. Vi visar också hur du som arbetar på skolbiblioteket kan hantera elevens konto, t ex att byta lösenord och att göra en ansökan om biblioteksflytt när eleven slutar på skolan.

Anmäl dig till webbinarium torsdag 13 oktober 9.30 – 11.00
Sista anmälningsdag 10 oktober.

Anmäl dig till webbinarium torsdag 7 december 14.00–15.30
Sista anmälningsdag 4 december. Begränsat antal platser.

 

Hur kan bibliotek arbeta med Talboken kommer för taltidningsläsare?

Du får i detta webbinarium grundläggande information om MTM:s nya tjänst Talboken kommer för taltidningsläsare. Vi informerar om hur det funkar med tekniken, vilka tjänsten är till för och hur man gör för att komma igång med Talboken kommer. Webbinariet riktar sig till folkbibliotek som vill börja jobba med Talboken kommer eller precis har kommit igång. Möjlighet att ställa frågor finns.

Anmäl dig till webbinarium fredag 8 december 09.30-11.00

Sista anmälningsdag 5 december. Begränsat antal platser.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)