Våra priser

MTM delar ut tre utmärkelser varje år: Amy-priset som är MTM:s tillgänglighetspris, Bästa lättlästa bibliotek och Årets läsombud.

Lässerviceverksamheten vid Göteborgs universitetsbibliotek vann Amy-priset 2016

Priset delas ut för att uppmärksamma arbetet med tillgängliga medier. Det kan gå till institutioner, organisationer, förlag eller förmedlare – till exempel bibliotek och skolor. Amy-priset har fått sitt namn efter Amy Segerstedt, en stor visionär i sin samtid vad gällde utveckling av tillgänglig litteratur. Hon grundade Föreningen för blindskrift 1892 som skapade det bibliotek som är grunden till dagens MTM.
Läs mer om Amy-pristagarna

Tumba bästa lättlästa bibliotek 2016

Priset Bästa lättlästa bibliotek går i år till Tumba bibliotek. De får utmärkelsen för sitt framgångsrika arbete med lättläst litteratur och lättlästa nyheter i en kommun som präglas av sin flerspråkighet, mångfald och unga befolkning. Priset delas ut den 8 september på Tumba bibliotek av Myndigheten för tillgängliga medier, MTM.
Läs mer om pristagarna

Ingrid Jonsson blev Årets läsombud 2016

– Det känns otroligt stort, det är så roligt att få ett pris för något som jag själv tycker är så roligt att göra, säger årets vinnare Ingrid Jonsson. En bok betyder så mycket, mer än du tror. Det är ett budskap jag alltid försöker förmedla. Boken kan vara rolig, spännande eller tråkig men den berör alltid.
Läs mera om priset och utdelningen

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)