Jag gjorde det...

Här får du träffa några personer som haft stor nytta av våra tjänster. Vi ger alla möjlighet att läsa.

 • Jag gjorde det, såg huset!

  ”Jag älskar mina böcker med bilder. Men det är inga vanliga bilder eftersom jag ser med fingrarna. Bilderna är upphöjda så att jag kan känna ett höghus, jag hittar Omar på våning tre och Axel på våning sex. Det är mycket roligare att läsa med bilder.”
   
  /Talita Alnashi, 7, går i årskurs 1

  Jag gjorde det, såg huset!
 • Jag gjorde det, fick ha kvar morgontidningen

  ”Min fru och jag har alltid haft två morgontidningar. För sex sju år sedan började jag förlora synen. Det gick gradvis. Nu lyssnar jag på tidningen som taltidning. Tack vare den kan jag följa med i samhällsdebatten precis som när jag kunde se.”

  /Bo Lanesjö, 79, tidningsläsare

  Läs hela artikeln
 • Jag gjorde det, hittade lugnet

  "Jag har dyslexi och har läst en enda bok i hela mitt liv, den hade 18 sidor och massor av bilder. Nu slukar jag en talbok om dagen. De ger mig lugn och harmoni. Talböckerna är det största och bästa som har hänt mig."
   
  /Laleh Zarei, 34, bokslukare

  Jag gjorde det, hittade lugnet
 • Jag gjorde det, kom in på drömgymnasiet!

  ”För mig hoppar orden runt. Jag kan behöva läsa om sidor tre gånger för att förstå. Med talböcker förstår jag ofta direkt. Utan dem hade betygen inte räckt för att komma in på gymnasiet där jag går nu.”

  /Mika Restadh, 18, studerande på Engelska gymnasiet

  Läs hela artikeln
 • Jag gjorde det, lärde mig svenska!

  ” I svenska språket finns uttryck jag inte är van vid. Jag kan slå upp ord i lexikon, men jag får inte känslan för när jag ska använda dem. Det får jag i böcker. Med litteratur som är lättläst lär jag mig inte bara språket, jag lär mig hur samhället fungerar.”

  /Juana Maria Caraballo, 48, studerar på SFI, Svenska för invandrare

  Läs hela artikeln
 • Jag gjorde det, kom in på läkarlinjen!

  ”Jag har dyslexi. Med kurslitteraturen som talböcker lär jag mig mycket snabbare och får tid över till träning och vänner. Utan talböcker skulle jag inte klara den här utbildningen.”

  /Ferda Yildiz, 26, studerande på läkarlinjen

  Läs hela artikeln
Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)