Läs och beställ enstaka nummer

Här kan du kostnadsfritt beställa exemplar av tidningarna Läsliv och Vi punktskriftsläsare eller läsa direkt på webbplatsen.

 Så här beställer du redan utgivna nummer av Läsliv och Vi punktskriftsläsare:

 • Fyll i önskat antal i rutan
 • Fyll i om du önskar materialet tryckt, som talbok med text* eller som punktskrift
 • Fyll i adressuppgifter längst ner på sidan
 • Klicka på knappen Beställ

Läsliv

Klicka på bilderna nedan för att se dem i större format.

 • Omslag till Läsliv nummer 1, 2016

  Läsliv nr 1, 2016

  Storsäljande David Lagercrantz är aktuell för konferens om tillgänglighet, 5 frågor till Gunilla Asker som är VD för Svenska Dagbladet, brukarläsombud gör egen bok, Äppelhyllan på Stadsbiblioteket i Linköping och mycket annan läsning.

  Läsliv nr 1, 2016 som pdf (öppnas i nytt fönster)

 • Bild på omslaget till Läsliv nummer 4

  Läsliv nr 4 2015

  Möt nya läsambassadören Anne-Marie Körling. Läs om Värmlands folkblads satsning på taltidningen. Se hur bild och text blir en helhet i nyhetstidningen 8 Sidor. Och hur tekniska lösningar blir en tillgång för gymnasieelever. Glad läsning till er alla!

  Läsliv nummer 4, 2015 som pdf (öppnas i nytt fönster)

 • Läsliv nr 3 2015

  Livfullt gotländskt bibliotek, Laleh Zarei: "Talböckerna gjorde att jag överlevde", TEMA LÄTTLÄST: Mats Ahlsén skriver kort och kärnfullt och mycket annat.

  Läsliv nr 3 2015 som PDF (öppnas i nytt fönster)

 • Omslag till Läsliv nummer 2, 2015.

  Läsliv nummer 2 2015

  På Sigtuna bibliotek håller elever i årskurs 3 högläsning för hundar. Trots sin dövblindhet har Jane Eriksen återupptagit sin hobby ridning. Boktips på tema superkrafter och nytt från MTM.

  Läsliv nummer 2 2015 som PDF (öppnas i nytt fönster)

 • Omslag till Läsliv nr 1 2015 med Alice Bah Kuhnke.

  Läsliv nr 1 2015

  Vi ställer 5 frågor till kulturminister Alice Bah Kuhnke samt får en inblick i en taltidningskampanj. Fokus är dock inriktat på lättläst: Möt elever som erövrar svenska språket med lättlästa böcker och möt författaren Sara Lövestam. Som vanligt finns nyheter och boktips.

  Läsliv nr 1 2015 som PDF (öppnas i nytt fönster)

 • Omslag till Läsliv.

  Läsliv nr 4 2014

  ”Våga se” är en utställning där personer med dövblindhet ställer ut fotografier som de själva tagit. Bilderna är taktila och innehåller lager där materialet har olika struktur. Möt Graciela Gonzales-Jones, en av fotograferna, och Truls Nord, projektledare. Läsliv har även besökt Västbergaskolan i Hägersten utanför Stockholm, där man  aktivt och med engagemang arbetar med talböcker.

  Läsliv som PDF (öppnas i nytt fönster)

 • Läsliv nr 3 2014

  I detta nummer möter vi komikern Olof Wretling som gör bokdebut, vi besöker biblioteket på Södertörns högskola samt undersöker hur Nobelpriset i litteratur växer fram. Som vanligt finns även nyheter och boktips.

  Läsliv nummer 3 2014 som PDF (öppnas i nytt fönster)

 • Läsliv nr 2 2014

  I sommarnumret av Läsliv står politik och demokrati i fokus och riksdagspartierna svarar på frågor om sin funktionshinderpolitik. Vi får även möta bland andra Anna Kettner, politiker och pastor med adhd. Dessutom ett besök i Washington och världens största bibliotek för personer med läsnedsättning. Som vanligt också notiser och nytt från MTM.

  Läsliv nr 2, 2014 som PDF (öppnas i nytt fönster)

 • Läsliv nr 1 2014

  I senaste numret besöker vi Piteå och träffar Desirée Öberg på stadsbiblioteket som arbetar med teckenspråk. Dessutom tar vi en fika med två av MTM:s låntagare som älskar litteratur: Devin och Marie Lind. Det finns även nyheter och hbtq-boktips.

  Läsliv nr 1, 2014 som PDF-dokument, 2,8 MB (öppnas i nytt fönster) 

Vi punktskriftsläsare

Klicka på bilderna nedan för att se dem i större format.

 • Omslag till tidningen

  Vi punktskriftsläsare nr 2, 2015

  Läs om den nya punktskriftstidningen Knep & Knåp, nytt för barn på legimus.se och möt storläsaren Göran Gustafson i läsarporträttet. Trevlig läsning!

  Vi punktskriftsläsare nr 2, 2015 (pdf, öppnas i nytt fönster)

 • Omslag till Vi punktskriftsläsare nummer 1, 2015.

  Vi punktskriftsläsare nr 1 2015

  Möt Jane Eriksen som är dövblind och älskar läsning och att rida. Intervju med Jana Holsanova som forskar om syntolkning för blinda. Nyheter från MTM och boktips.

  Vi punktskriftsläsare nummer 1 2015 (öppnas i nytt fönster)

 • Omslag till Vi punktskriftsläsare.

  Vi punktskriftsläsare nr 2, 2014

  Möt några av deltagarna i projektet Taktil foto, bland andra fotografen Graciela Gonzales-Sundström som är dövblind. En historisk artikel berättar om mirakeldoktorn Ernst Westerlund, som vid förra sekelskiftet ordinerade sina patienter att arbeta med punktskrift.

  Vi punktskriftsläsare som PDF-dokument (öppnas i nytt fönster)

 • Omslag till Vi punktskriftsläsare 1, 2014.

  Vi punktskriftsläsare nr 1 2014

  Intervju med Mats Öberg, musiker med världen som arbetsfält. Karen Keningar är bibliotekschef för världens största blindbibliotek i Washington, USA. Häng med till Nya Zeeland och besök biblioteket för barn med synnedsättning i Auckland!

  Vi punktskriftsläsare som PDF-dokument (öppnas i nytt fönster)

Formuläret är inte korrekt ifyllt, vänligen kontrollera följande fält:
Leveransadress
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)