8 Sidor får Sveriges Radios pris Årets Medieorm 2014

Priset går till 8 sidor, Alla Väljare och Kommentarsfält för alla som på ett föredömligt sätt arbetar med journalistisk förnyelse och utveckling, med publiken i fokus.


Malin Crona
Foto: Mattias Ahlm, Sveriges Radio. 

8 Sidor får priset för projekten Alla Väljare och Kommentarsfält för alla med motiveringen:

"Många talar om att bjuda in publiken för att utveckla journalistiken. 8 sidor gör det för en publik som oftast finner den dörren stängd. Genom att utveckla öppna verktyg som gör det möjligt för alla att delta i samhällsdebatten utifrån sina förutsättningar och behov, ser de till att fler röster blir hörda. Det stärker demokratin och berikar journalistiken. För alla"

Årets pris delades ut av Sveriges Radios vd Cilla Benkö på Mediedagarna i Göteborg.

- Det här är en publikgrupp som i många fall har det svårt att göra sin röst hörd, säger Sveriges Radios vd Cilla Benkö.

- Journalistik handlar om att ge en röst åt dem som inte har någon röst. Vi får aldrig glömma att det bara är 25 år sedan vi fick lika och allmän rösträtt i Sverige. Alla Väljare och Kommentarsfält för alla ger våra läsare samma möjlighet att delta i det demokratiska samtalet som alla andra, säger 8 Sidors chefredaktör Malin Crona.

Här kan du läsa mer om Årets Medieorm.

Alla Väljare är en sajt som bevakar svensk politik på ett lättläst och begripligt sätt. Kommentarsfält för alla är en egenutvecklad programvara för tillgängliga kommentarsfält. Läs mer på 8sidor.se och allavaljare.se.

Kommentarsfält för alla är gratis och fritt för alla att använda. Ladda ner Kommentarsfältet till din dator.

Kontaktpersoner:

Malin Crona, Chefredaktör 8 Sidor, 070-7489939

Camilla Batal, Chef Marknad och Kommunikation, 073-3849288

 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)