Välkommen till utdelningen av Årets läsombud 2015

Susanne Sandberg från Träffpunkt LSS i Skövde blir Årets läsombud. Priset delas ut på onsdag på Stadsbiblioteket i Skövde av Roland Esaiasson, generaldirektör på Myndigheten för tillgängliga medier.

Media är välkommen på utdelningen av priset:

Datum: onsdagen den 17 juni
Tid: Klockan 13.30
Plats: Stadsbiblioteket i Skövde, Skövde Kulturhus – Trädgårdsgatan 9

Årets läsombud delas ut till ett läsombud eller en högläsare som har gjort extra fina insatser för att främja läsningen inom LSS-omsorgen eller äldreomsorgen. Priset är 10 000 kronor.

Susanne Sandberg kommer att få priset med motiveringen:

"Utmärkelsen Årets läsombud 2015 tilldelas Susanne Sandberg. Susanne arbetar vid Resurs Träffpunkt LSS i Skövde och har varit aktiv som läsombud under 20 års tid. Hon drivs av ett starkt engagemang, och brinner för att genom högläsning av lättlästa böcker och nyheter vidga världen för deltagarna i läsestunderna." (hela motiveringen finns längst ned på sidan)

Priset Årets läsombud har delats ut vid tre tillfällen tidigare av stiftelsen Centrum för lättläst. Sedan årsskiftet har Myndigheten för tillgängliga medier ansvaret för statens insatser för lättläst. MTM är en statlig myndighet vars uppdrag är att ge människor med läsnedsättning tillgång till de medier de behöver på det sätt som passar dem.

Välkomna!

Kontakt:

Tobias Willstedt, handläggare vid enheten Användarservice
Telefon: 08-580 02 744
E-post: tobias.willstedt@mtm.se

Karin Husberg, pressekreterare,
Telefon: 08-580 02 818
E-post: karin.husberg@mtm.se

Hela motiveringen:

"Utmärkelsen Årets läsombud 2015 tilldelas Susanne Sandberg. Susanne arbetar vid Resurs Träffpunkt LSS i Skövde och har varit aktiv som läsombud under 20 års tid. Hon drivs av ett starkt engagemang, och brinner för att genom högläsning av lättlästa böcker och nyheter vidga världen för deltagarna i läsestunderna.

Hennes utgångspunkt är att det finns texter och böcker att läsa för alla människor, om man gör det på det sätt som passar just dem bäst.

Susanne hjälper också de som kan läsa själv att hitta böcker. Som medlem i den lokala arbetsgruppen för lättläst är Susanne även delaktig i arbetet med att inspirera andra läsombud genom bland annat läsombudsträffar. Hon var också under 10 år ansvarig för daglig verksamhets eget lättlästa bibliotek. Susanne är en stor inspirationskälla och ett fint föredöme för andra läsombud!"

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)