Höstens nyheter från LL-förlaget

Nu kommer LL-förlagets lättlästa augustiböcker. Här kan du läsa om höstens spännande titlar. På www.ll-forlaget.se kan du dessutom provläsa böckerna.

"Axel är överlycklig. Han älskar godis och äter så mycket han bara kan. Skötarna är så snälla. När skålen är tom så hämtar de nya kolor.” 

Läkarna har bestämt att Axel ska vara med i ett experiment för att se vad som händer med tänderna om man äter mycket godis. Med hjälp av dokument från gamla journaler och arkiv berättar Mats Ahlsén om sin egen släkting Axel och ett liv som utvecklingsstörd i Sverige på 1900-talet. Det är en plågsam påminnelse om hur några av oss blivit behandlade. Axel var en idiot är rikt illustrerad med bilder från Axels liv. 
ISBN: 9789170535239, inbunden, nivå 2

En rastlös bråkstake med dåliga betyg. Skulle detta vara ett av vår tids största genier? Albert Einsteins väg mot berömmelse och Nobelpris var kanske inte spikrak, men hans mod att våga tänka på nya sätt förändrade vetenskapen.
I Albert Einstein - Det modiga geniet av Bengt Fredrikson förklaras det komplicerade på ett enkelt sätt och vi får lära känna människan bakom de berömda relativitetsteorierna.
ISBN: 9789170535253, inbunden, nivå 3.

Vilhelm Mobergs gripande berättelse finns äntligen som lättläst! Möt Karl Oskar, Kristina, Ulrika och alla de andra som hoppades att livet skulle bli bättre i Amerika. Att de skulle slippa svält, slag och förföljas för sin tro. Det hoppet gav dem mod att lämna sitt land, släkt och vänner, och att möta en okänd framtid. Det är spännande och engagerande berättat, samtidigt som det är en bit svensk historia.

Cecilia Davidsson har återberättat en rad klassiker till lättläst. Nu har hon tagit sig an Vilhelm Mobergs Utvandrarna.
ISBN: 9789170535291, inbunden, nivå 3

”– Hej! ropade Robin.
– HEJ! svarade ekot.
– Jag heter Liv! ropade Liv.
– JAG HETER DÖD! svarade ekot.”
I Jag heter Död - 13 skräckhistorier har skräcknovellerna från Lena Arros tidigare böcker Döden i pizzan och Luckan i golvet fått sällskap med tre nyskrivna berättelser.
ISBN: 9789170535284, inbunden, nivå 2

I Kampen mot klockan av Tomas Dömstedt möter vi Klara och hennes mamma och pappa. Allt i föräldrarnas liv är bråttom, de jobbar jämt och det enda de säger är – skynda!
Adams föräldrar är likadana. Klara och Adam bestämmer sig för att de ska åka på avslappningsläger! Tre veckor när man inte gör någonting – perfekt. Men lägret är dyrt. Klara och Adam börjar jobba för att få ihop pengarna. Livet blir väldigt stressigt…
ISBN: 9789170535246, inbunden, nivå 2

Kickboxaren av Niklas Krog och Maria Björn blev mycket omtyckt bland unga läsare, nu kommer en fristående fortsättning, Kickboxaren 2 - Fightern.
Irina älskar kickboxning och drömmer om att tävla. Först måste hon lära sig att kontrollera sin ilska. Och Irina har mycket att vara arg över, styvpappan som super och blir våldsam, och mamma som inte säger ifrån. Men så träffar hon Eremias.
ISBN: 9789170535260, inbunden, nivå 2

Peter och Beas älskade katt Tiger blir påkörd av en bil och dör. De kan inte fatta att det är sant. För det är väl sant? De såg ju blodet, de begravde den livlösa katten. Så vad är det för katt som möter dem när de kommer hem? Nog är den väldigt lik deras Tiger?

Katten som inte ville dö av Tony Samuelsson är en enkel och kärleksfull berättelse om saknaden efter en katt och hur viljan att tro kan sätta igång fantasin.
ISBN: 9789170535277, inbunden, nivå 1

Julius vaktar en fyr. Det har han gjort väldigt länge, bara han och katten. Men så en morgon knackar det på fyrens dörr. Där står en kvinna med gröna ögon. Hon heter Gun, är äventyrare och ska tälta på Julius ö. När stormen drar in över ön sitter hon plötsligt i hans kök.
Den sista fyrvaktaren av Sara Wadell är en drabbande och enkel kärlekshistoria om ensamhet, längtan och mod.
ISBN: 9789170535178, pocket, nivå 2 

För ytterligare information eller recensionsex, kontakta 
Maria Machirant, Marknad och kommunikation 
e-post: 
Maria.Machirant@mtm.se eller telefon: 08-580 02 871

LL-förlaget gör böcker för unga och vuxna. 
LL-förlaget är en del av Myndigheten för tillgängliga medier.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)