Läsning för alla på höstlovet

Nätverket Läslov vill förvandla höstlovet till ett lov där barn och ungdomars lust till läsning står i centrum. Myndigheten för tillgängliga medier stöttar Läslovet och slår ett slag för talböcker, lättlästa böcker och punktskriftsböcker. Läslust ska inkludera alla!

- Det finns många olika sätt att läsa. Vissa läser med ögonen medan andra läser med öronen eller fingrarna. Hur man läser spelar ingen roll, det är lusten att läsa som är viktig, säger Camilla Batal, kommunikationschef på Myndigheten för tillgängliga medier.

I MTM:s digitala bibliotek Legimus, för alla med läsnedsättning, finns 110 00 talböcker varav 20 000 är för barn. Här finns en blandad kompott av skräck, kärlek, sport, fantasy med mera. Gå till biblioteket om du vill låna eller veta mer! De kan även hjälpa till att hitta rätt punktskriftsbok eller lättlästa bok. Många bibliotek har dessutom roliga aktiviteter på gång vecka 44.

- Tillgängliga medier ger fler chansen att bli delaktiga i samhället. Att kunna läsa samma bok som kompisarna är en demokratisk rättighet. Det är faktiskt mer än en halv miljon svenskar som har svårt att läsa skriven text, många av dem vet inte ens om att talböcker och annan hjälp finns, säger Camilla Batal.

För pressfoto, gå till MTM:s pressrum (öppnas i nytt fönster)

Om Läslov vecka 44
Läslov är ett brett läsfrämjande samarbete genom Läsrörelsen med elevorganisationer, bokförlag, bibliotek, bokhandel, idrottsföreningar, organisationer, kulturinstitutioner med flera.

För ytterligare information, kontakta:

Camilla Batal, Chef Marknad och kommunikation, Myndigheten för tillgängliga medier.
Telefon: 08-580 02 824, e-post: camilla.batal@mtm.se

Lena Boqvist, pressansvarig, Myndigheten för tillgängliga medier
Telefon: 08-580 02 726, e-post: lena.boqvist@mtm.se

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)