Mördar-Anders nu på lättläst svenska

Jonas Jonassons succéroman Mördar-Anders och hans vänner kommer nu på lättläst svenska. Johan Werkmäster har återberättat romanen så att personer som behöver enklare texter kan ta del av berättelsen. Boken ges ut på LL-förlaget.

– Mördar-Anders är en välkänd, varm och humoristisk skröna som våra målgrupper tycker om. Det är viktigt att ge alla möjlighet att ta del av populärkulturen och därigenom också samhällsdebatten, säger Hanna Larsson, förläggare på LL-förlaget.

– Det är alltid en utmaning att återberätta en annan författares bok till lättläst, berättar Johan Werkmäster. Det gäller att hitta kärnan i originalet, att fånga tonen och känslan. Den lättlästa versionen av Mördar-Andersär naturligtvis i första hand Jonas Jonassons verk, samtidigt försöker jag sätta min personliga prägel på texten.

Johan Werkmäster är en av LL-förlagets mest anlitade återberättare. Han har bland annat återberättat Den store Gatsby av F. Scott Fitzgerald.

Den lättlästa versionen riktar sig till unga och vuxna som av olika anledningar har lässvårigheter. Drygt 13 procent av Sveriges vuxna befolkning har behov av mer lättillgängliga texter. LL-förlaget vill ge sina läsare tillgång till bra berättelser och aktuella ämnen. Förlaget arbetar medvetet med innehåll, språk och form för att göra boken lättläst och tillgänglig, utan att den blir färglös.

Ladda hem omslagsbild

För frågor eller beställning av recensionsexemplar, kontakta:

Karin Husberg, pressansvarig, Myndigheten för tillgängliga medier
Telefon: 076-540 82 18, e-post: karin.husberg@mtm.se

Hanna Larsson, förläggare LL-förlaget
Telefon: 08-580 02 733, e-post: hanna.larsson@mtm.se

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)