Ny chef till LL-förlaget rekryterad

Ingela Skantze blir ny chef på LL-förlaget vid Myndigheten för tillgängliga medier, MTM. Hon kommer senast från Gothia fortbildning där hon arbetat som VD och dessförinnan var hon sälj- och marknadschef på Verbum, ett av Sveriges största förlagshus.

− Det känns fantastiskt roligt och det är med stor iver och förväntan som jag ser fram emot att komma på plats och få börja, säger Ingela Skantze som tillträder tjänsten den 26 oktober.

Ingela Skantze har även varit marknads- och försäljningsdirektör på Natur och Kultur, VD och förlagschef på Gothia förlag och förläggare på Liber.

 

− Ingela är en klok och engagerad ledare med gedigen erfarenhet från förlagsbranschen. Vi tror att hon är en viktig pusselbit som bringar stabilitet till förlaget och MTM under en period av förändring och utveckling, säger Roland Esaiasson, generaldirektör på MTM.

 

− Behovet av lättläst litteratur har kanske aldrig varit större än i dag, och LL-förlaget är en mycket viktig aktör på marknaden för lättläst. Jag hoppas på att tillsammans med medarbetarna på redaktionen kunna fortsätta utvecklingen av förlaget och utgivningen så att fler upptäcker och får tillgång till kvalitativ lättläst litteratur, säger Ingela.

LL-förlaget gör lättlästa böcker för unga och vuxna. Varje år ger vi ut cirka 25 nya böcker. Det är en bred utgivning med både skönlitteratur och faktaböcker. 1 januari 2015 blev LL-förlaget en del av MTM.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)