Webbinarier hösten 2017

Ett webbinarium är ett webbsänt seminarium där du som deltagare får ta del av en genomgång och också har möjlighet att ställa frågor genom chatt. Du behöver ingen särskild utrustning förutom en dator, en internetuppkoppling och ett par hörlurar.

Webbinarierna har begränsat antal platser. Eventuell avanmälan görs via mail till info@mtm.se.

För bibliotek

Att registrera användare till Legimus – en introduktion för nybörjare

Välkommen till ett webbinarium för dig som arbetar på bibliotek och nyligen har börjat arbeta med att registrera användare till Legimus. Du får en enkel genomgång i hur man arbetar med tjänsten Egen nedladdning och också en chans att ställa frågor till MTM:s handläggare. För registrerare som arbetar på alla typer av bibliotek.

Anmäl dig till webbinarium tisdag 19 september 9.30 – 11.00
Sista anmälningsdag 15 september.

Anmäl dig till webbinarium måndag 6 november 14.00–15.30
Sista anmälningsdag 2 november.

Legimus – frågor och svar

Detta webbinarium riktar sig till dig som arbetar på bibliotek och vill lära dig om Legimus.se, appen Legimus och Legimus webbspelare. Vi går igenom grundläggande funktioner och du får chansen att ställa frågor till MTM:s personal.

Anmäl dig till webbinarium onsdag 11 oktober 09.30-11.00.
Sista anmälningsdag 6 oktober.

Anmäl dig till webbinarium måndag 13 november 14.00–15.30  
Sista anmälningsdag 8 november. 

Hur kan biblioteken arbeta med dagstidningen som taltidning?

Du får i detta webbinarium grundläggande information om dagstidningen som taltidning, och exempel på hur olika bibliotek har arbetat för att bygga upp en verksamhet kring taldagstidningen. Vi informerar om hur det funkar med tekniken, vem som får läsa tidningen och berättar kort om MTM:s pågående projekt som involverar taltidningar.

Anmäl dig till webbinarium onsdag 18 oktober 09.30-11.00
Sista anmälningsdag 13 oktober.

Talböcker och Legimus – för dig som arbetar på skolbiblioteket

Du får grundläggande information om vad en talbok är och vem som får läsa den. Vi berättar om hur du introducerar och registrerar elever till Legimus och om ditt ansvar som registrerare. Vi visar också hur du som arbetar på skolbiblioteket kan hantera elevens konto, t ex att byta lösenord och att göra en ansökan om biblioteksflytt när eleven slutar på skolan.

Anmäl dig till webbinarium fredag 13 oktober 9.30 – 11.00
Sista anmälningsdag 10 oktober.

Anmäl dig till webbinarium torsdag 7 december 14.00–15.30
Sista anmälningsdag 4 december. Begränsat antal platser.

Talböcker och Legimus för högskolebibliotekarier

Välkommen till ett webbinarium för dig som arbetar på universitets/högskolebibliotek och nyligen har börjat arbeta med att registrera studenter till Legimus. Du som vill fräscha upp dina kunskaper är också välkommen. Vi går igenom vilka rutiner som gäller för beställning av kurslitteratur till studenter och hur du gör för att registrera studenter som läser på distans. Du har möjlighet ställa frågor till våra handläggare. Det är bra om du har deltagit i något av MTM:s webbinarier för nya registrerare.

Anmäl dig till webbinarium tisdagen den 26 september klockan 10.00 – 11.00
Sista anmälningsdag 21 september.

För dig som arbetar i skolan

Talböcker och lättläst i skolan – för dig som möter elever

Webbinariet vänder sig till lärare och annan personal i grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Vi berättar om MTM och om våra medier och tjänster som är intressanta i skolan. Du får grundläggande information om vad en talbok är, vem som får läsa den och hur man får tag i den. Vi berättar om Legimus – vår webb, spelare och app och hur du själv kan få ett demokonto till Legimus. Vad är lättläst och för vilka elever är lättlästa böcker bra? Vi berättar om hur du som lärare tillsammans med eleverna kan arbeta med lättlästa böcker och nyheter och hur du kan använda MTM:s skolwebb som en resurs i din undervisning.

Anmäl dig till webbinarium tisdag 12 september 9.30 – 11.00
Anmälan är stängd

Anmäl dig till webbinarium måndag 20 november 14.00–15.30 
Sista anmälningsdag 15 november.

För syncentraler

MTM:s produkter och tjänster för personer med synnedsättning

Välkommen till ett webbinarium för dig som arbetar på syncentral! Vi informerar om de produkter och tjänster som vi erbjuder som är särskilt intressanta för personer med synnedsättning. Under webbinariet kan du ställa frågor till våra handläggare.

Anmäl dig till webbinarium onsdagen 6 september 2016, klockan 10.00 – 11.00 Sista anmälningsdag 3 september.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)