För skola

Välkommen till MTM:s skolwebb. Här finns material för lärare, skolbibliotekarier, specialpedagoger och alla andra som arbetar med elever som av olika orsaker kan behöva lättläst eller talböcker. Vi hoppas att de som brukade besöka Lärarrummet för lättläst ska både känna igen sig och hitta mycket nytt.

Jag gjorde det! - material att ladda ned

Människor som haft stor nytta av våra tjänster berättar hur de har gett dem större möjligheter i livet. Hjälp oss sprida berättelserna om människor som fått ett rikare liv genom att använda tjänster från MTM. På så sätt kan fler personer som har svårt att läsa få nya möjligheter.
Här hittar du affischer och folder från kampanjen ”Jag gjorde det”

 

Ny film för yngre läsare om Legimus

Nu finns det en ny, kort, informationsfilm om talböcker och Legimus. Filmen vänder sig till yngre läsare och visar läsglädjen med talböcker. Filmen kan fungera som en introduktion till Legimus, både för elever och föräldrar.
Läs mer och titta på den nya filmen

 

Nya lektioner till vinterns böcker

Nu finns de lektioner till de flesta av vinterns böcker från LL-förlaget. Till exempel Jonas Jonassons Mördar Anders och den nya lättpocketen Kärlek stavas köttbulle
Läs mer om lektioner till vinterns böcker

 

Nytt nyhetsbrev till skola

Den 21 febrauri skickade vi ut ett nytt nyhetsbrev till lärare.

Läs våra senaste nyhetsbrev och börja prenumerera!

 

En livsviktig resa från dari till svenska

Läs ett reportage om Ali Rezaie och Hamed Rezai två ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan och hur de tar till sig svenska språket från många håll
Läs om hur de lärde sig svenska genom böcker, film och diskussioner

 

Ny lärarhandledning till 8 Sidor

Handledningen kopplar arbetet med tidning och nyhetstexter till läroplaner och andra styrdokument. Handledningen fungerar för både grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildningen.

Upplägget innehåller tre huvudmoment som en klass eller grupp kan arbeta med under en termin eller ett läsår.

Läs mer och ladda ned handledningen.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)