Kalendarium

Här ser du var du kan träffa oss och lära dig mer om våra produkter och tjänster. Under sommaren kommer vi att fylla i höstens program!

Datum Plats Event

Studiedagar

Alla elevers rätt till läsning

MTM erbjuder en studiedag för alla som möter elever med elever med lässvårigheter, 9 oktober. Bland talarna finns årets svensklärare, Jenny Edvardsson. Studiedagen är kostnadsfri.
Läs mer om studiedagen och anmäl dig.

Allas skolbibliotek?

Utmaning och inspiration för arbete med mångspråkiga och tillgängliga medier, en nationell fortbildningsdag 1 december
Läs mer på MTM:s sida om studiedagar

 

Skolverkets konferens

Identitet, sexualitet och jämställdhet – nyanlända elever

Arbetar du i skolan och möter nyanlända elever? I höst anordnar vi konferenser på temat identitet, sexualitet och jämställdhet. Lyssna på spännande föreläsare, utbyt erfarenheter med andra kollegor och ta del av inspirerande material på området.Inti Chave Perez är med och berättar om de lättlästa böckerna Jag och Du och Lätta sexboken.

Konferenserna hålls i Malmö, Stockholm, Umeå, Göteborg och Örebro. (längst ned på sidan)

 

Webbinarier

Vill du lära dig nya saker utan att behöva lämna jobbet? Då är våra webbinarier något för dig. Webbinarierna har begränsat antal platser, så du behöver anmäla dig nedan. Eventuell avanmälan görs via mail till info@mtm.se.

Talböcker och lättläst i skolan – för dig som möter elever

Webbinariet vänder sig till lärare och annan personal i grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Vi berättar om MTM och om våra medier och tjänster som är intressanta i skolan. Du får grundläggande information om vad en talbok är, vem som får läsa den och hur man får tag i den. Vi berättar om Legimus – vår webb, spelare och app och hur du själv kan få ett demokonto till Legimus. Vad är lättläst och för vilka elever är lättlästa böcker bra? Vi berättar om hur du som lärare tillsammans med eleverna kan arbeta med lättlästa böcker och nyheter och hur du kan använda MTM:s skolwebb som en resurs i din undervisning.

Anmäl dig till webbinarium tisdag 12 september 9.30 – 11.00 Sista anmälningsdag 7 september.

Anmäl dig till webbinarium måndag 20 november 14.00–15.30  Sista anmälningsdag 15 november.

Talböcker och Legimus – för dig som arbetar på skolbiblioteket

Du får grundläggande information om vad en talbok är och vem som får läsa den. Vi berättar om hur du introducerar och registrerar elever till Legimus och om ditt ansvar som registrerare. Vi visar också hur du som arbetar på skolbiblioteket kan hantera elevens konto, t ex att byta lösenord och att göra en ansökan om biblioteksflytt när eleven slutar på skolan.

Anmäl dig till webbinarium torsdag 12 oktober 9.30 – 11.00 Sista anmälningsdag 9 oktober.

Anmäl dig till webbinarium torsdag 7 december 14.00–15.30 Sista anmälningsdag 4 december. Begränsat antal platser.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)