En porträttbild av Anna Gran

"Det var häftigt att se mitt arbete gå live" - Intervju med Anna Gran som praktiserat på MTM

Under våren har Anna Gran Lindström praktiserat på MTM som en del i sin utbildning till UX-designer. Intresset för digital tillgänglighet hade hon redan när utbildningen startade för två år sedan.

— Jag har alltid tyckt att det varit intressant med användarens perspektiv. I mitt tidigare arbete har jag ofta suttit med frustrerade användare och försökt göra guider och instruktioner för att hjälpa dem. Nu vill jag sitta på andra sidan och utveckla system som är bra från början, säger Anna, som har en bakgrund inom bland annat samordning och support i IT-branschen.

Under praktiken har Anna utfört olika designuppgifter för att förbättra och utveckla funktioner i MTM:s digitala bibliotek Legimus. I arbetet ingår att göra research, skissa på idéer och samla in feedback för att slutligen landa i den bästa lösningen .

— Jag tyckte jag kunde mycket innan, men här på MTM har jag fått mer praktisk erfarenhet. Att mina tankar och idéer går till något som blir på riktigt. Det var häftigt att se mitt arbete gå live, vilket jag inte hade förväntat mig efter bara några veckors praktik, säger Anna och konstaterar att hon blivit bättre på att designa tillgängligt.

Anna har haft nära samarbete med bland annat myndighetens utvecklarteam och tillgänglighetsexpert och varit delaktig i flera verksamhetsområden. Det har stärkt övertygelsen om vad hon vill arbeta med i framtiden.

— Det har varit roligt att få insyn i de olika delarna av verksamheten och få mersmak. För det är ju i sådana här sammanhang jag vill vara i – som faktiskt gör skillnad för sina användare!


Här kan du läsa mer om att arbeta eller göra praktik här hos oss på MTM.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)