Bokomslaget har gröna blad med titeln skriven i vitt vid sidan om ett porträtt av Helena Kubicek Boye.
Bokens omslag. Helena Kubicek Boye, foto Åsa Sillén

Lindra oro och ångest – en lättläst bok som erbjuder hjälp när oron tar över

Oro är en naturlig del av livet och inget vi helt kan slippa ifrån. Men om oron och ångesten blir så stark och ihållande att den påverkar vardagen och livskvaliteten bör man göra något åt den. Och hjälp finns att få. I boken Lindra oro och ångest berättar psykologen Helena Kubicek Boye vad oro och ångest är, hur och varför känslorna uppstår och hur det kan kännas i kroppen när oron och ångesten tar över.

Helena Kubicek Boye har i många år i sitt arbete på vårdcentral dagligen mött patienter som besvärats av oro, ångest och panikångest. Det kan vara oro som uppstått av långvarig stress, hälsoproblem, ekonomiska problem eller stora förluster i livet.

I den lättlästa boken presenteras flera metoder som kan lugna och lindra oro och ångest. Metoderna är enkla både att förstå och utföra, och går bra att göra hemma på egen hand.

Om Lindra oro och ångest säger hon:
”När man upplever stark oro eller ångest är förmågan att ta till sig information begränsad. Därför kan även den som i vanliga fall är en god läsare behöva information som är lättare att läsa och förstå. Jag är glad över att det nu finns en bok om oro på lättläst. Jag hoppas att många kan få hjälp och lindring av den.”

Helena Kubicek Boye har tidigare skrivit flera böcker om nedstämdhet och sömn, däribland den lättlästa En god natt – Så sover du bättre. Hon är också verksam som skönlitterär författare och skriver deckare och barnböcker.

Beställ Lindra oro och ångest på LL-förlaget (öppnas i nytt fönster)

 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)