En högläsare läser en bok till en man på ett LSS-boende.

Nominera till MTM:s pris Läsguldet – tillgänglig läsning för alla!

Nu är det snart sista chansen att nominera till MTM:s pris Läsguldet – tillgänglig läsning för alla! Det är Sveriges enda läsfrämjande pris som lyfter insatser för att sprida läsglädje för personer som av olika anledningar behöver stöd i sin läsning. Priset som delas ut i november är på 25 000 kronor och ska gå till att fortsätta sprida tillgänglig läsglädje. Skicka in din nominering senast den 6 september!

Vi på MTM arbetar för allas rätt till läsning. Och vi tror starkt på att alla ska få möjlighet att läsa på det sätt de själva vill och behöver – med hjälp av lättläst, punktskrift, tal, tecken eller något annat sätt. Runtom i landet finns det många initiativ för att se till att fler ska kunna läsa på sina villkor – alltifrån enskilda eldsjälar till frivilligorganisationer eller etablerade institutioner. Den kraften vill vi på MTM uppmärksamma och lyfta fram genom vårt tillgänglighetspris Läsguldet, som delas ut sedan 2018. Förra året tilldelades Martin von Knorring och Eva Fridh priset för sin kokbok ”Laga mat i blindo”, som inspirerar personer med synnedsättning att börja laga mat.

Vem kommer ta hem priset i år? Känner du till någon person, organisation eller institution som gjort det där extra för att förmedla litteraturens fantastiska värld genom tillgängliga medier? Skicka in din nominering i formuläret senast den 6 september! Den 4 november delas prissumman på 25 000 kronor ut i samband med Svenska Daisykonsortiets konferens. Prissumman ska sedan användas till att fortsätta sprida läsglädje.

Klicka här för att komma till formuläret


Publicerad: 2021-08-19
Sidansvarig: Henrik Assarsson

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)