Premiären: ny lättläst bok och handledning

En lättläst bok om svartsjuka, premiärnerver och det fina i att kunna låtsas.

I boken Premiären följer läsaren Sofie som går i en teaterklass. Och hur det kan vara, det vet författaren Marie Albertsson själv utifrån sin erfarenhet som kursansvarig vid en teaterutbildning på en folkhögskola.

– Teaterutbildningar erbjuder elever en unik möjlighet att utvecklas. Det kräver samarbete, vilket kan vara en utmaning, och att man vågar utforska sina egna känslor – och stå på en scen, säger Marie Albertsson.

Premiären är en fristående uppföljare till boken Hitta hem som var nominerad till Lättlästpriset 2023. I första delen följde vi Sofies pojkvän Mårten när han flyttade in på gruppboendet Lunden. I Premiären är Sofie huvudperson.

– När jag skrev om Sofie så försökte jag sätta mig in i hur det kan kännas att börja på en teaterutbildning utan att ha sysslat med teater tidigare. Det var roligt att utveckla både Sofie och Mårten som karaktärer i nya situationer.

Det finns också en handledning till boken som skrivpedagogerna Jenny Friman och Åsa Söderling tagit fram. Den hittar du här: Handledning till Premiären

 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)