Ett fotografi från förra NIPIkonferensen 2020. Scenen är upplyst med lampor som ger ett guldaktigt sken och på scenen står roll-ups med NIPIs logotyp.
Foto: Lovisa Jones/MTM

Så blir litteratur tillgänglig för fler – konferens 24-25 april 2023

Include! är en internationell konferens om tillgänglighet som riktar sig till dig som jobbar inom bok- och förlagsbranschen.

24-25 april 2023 arrangerar vi konferensen Include! med målet att öka kunskapen om hur tillgänglig utgivning kan ge fler chansen att läsa på sina villkor. 

Programmet rymmer föreläsningar, råd och tips, workshoppar och möjligheter till nätverkande med branschkollegor, internationella experter och läsare. Dessutom blir det samtal om det kommande tillgänglighetsdirektivet och nyheter inom teknikutvecklingen.  

Vad kan du förvänta dig av konferensen? 

  • Du får lära dig mer om kommande lagkrav (tillgänglighetsdirektivet) på e-böcker och programvara. 
  • Du får lyssna på internationella experter som guidar till de nya verktygen, de uppdaterade standarderna och ”best practice”.  
  • Du får ta del av användarnas egna upplevelser av funktioner och hjälpmedel som är avgörande för en god läsupplevelse. 

Programmet för konferensen  

Konferensen Include! äger rum 24-25 april och samlar tillgänglighetsexperter, läsare, förlag och andra aktörer inom bokbranschen för att dela kunskap och insikter. Du kan delta digitalt via länk eller på plats i Malmö. Ett urval från programmet:  

  • Augustprisvinnaren Elin Cullhed talar om läsande och skrivande som livsförändrande upplevelser. 
  • Inmaculada Placencia Porrero, Senior expert på Europakommisionen, berättar om bakgrunden och syftet med kommande tillgänglighetsdirektivet och lagkraven på e-böcker och programvara för e-böcker. 
  • Panelsamtal med representanter från den nordiska bok- och förlagsbranschen om möjligheter och utmaningar kring tillgänglighet. 
  • Franska EDR Lab om att tillgängliggöra backlist. 
  • Maija Lähteenmäki, Alto art books, (Finland), om hur en förlagsredaktör kan bidra med att göra den digitala boken tillgänglig.
  • Möt användarna själva när de berättar om vilka tillgänglighetsfunktioner och hjälpmedel som kan underlätta och förbättra läsupplevelsen. 

Include! äger rum på Studio Meetingpoint i Malmö. Föreläsningarna och panelsamtalen sänds även digitalt, men workshopparna kräver att man deltar fysiskt. Konferensen hålls på engelska och skrivtolkas live till engelska. 

 

Anmäl dig till konferensen  

 

Delta digitalt 24 april:  

Den första konferensdagen streamas digitalt och pågår från 12:30 till cirka 17:00. Kostnad 990 kronor (exkl moms). Länk skickas ut några dagar innan konferensen äger rum.

Här anmäler du dig för att delta digitalt på Include! (webbplatsen är på engelska)

Delta på plats 24-25 april:  

Om du deltar på plats i Malmö ingår två dagars konferens med presentationer, panelsamtal, workshoppar och nätverkande med branschkollegor, internationella experter och läsare på plats. Konferensen avslutas med ett mingel där det bjuds på dryck och tilltugg.  

Konferensen äger rum i Studiohuset på Nordenskiöldsgatan 24 i Malmö.
Kostnad för att delta fysiskt: 2490 kr (exkl. moms). 
 

Här anmäler du dig för att delta fysiskt på Include! (webbplatsen är på engelska)

 

Vi beklagar att anmälningsformulären inte är fullt ut tillgängliga och vi har bett utvecklarna på Trippus att åtgärda felen. Om du har problem med att fylla i anmälan är du varmt välkommen att höra av dig till oss på konferens@mtm.se så hjälper vi dig.

Här kan du anmäla dig till NIPIs nyhetsbrev för att få nyheter om konferensen direkt i mejlkorgen (webbplatsen och nyhetsbrevet är på engelska) 

 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)