Collage med fem bokomslag

Läskiga Lättpocket av kända författare

I serien Lättpocket ger LL-förlaget ut bra berättelser i ett litet behändigt format. Vårens tema är skräck och författarna är John Ajvide Lindqvist, Jack Werner, Madeleine Bäck samt Viveca & Camilla Sten.

Pressmeddelande 2018-05-03

Jack Werner – Under slussen

Det går rykten om varelser som lever i gångarna under Slussen i Stockholm. Varelser som liknar människor, men ändå inte. Ett råd till dig som läser det här är: Håll dig långt ifrån Slussen.

Jack Werner om hur han fick idén till berättelsen:
- De som lyssnar på min podd, Creepypodden, hör ofta av sig med egna historier och jag har länge funderat på att sy ihop en historia som skulle passa deras fantasi. Jag är själv väldigt fascinerad av urban exploration, och nu när Slussen byggs om och ligger öppet för allmän beskådan tyckte jag det kunde passa att placera ett mysteriums lösning där.

Madeleine Bäck – Lådan

En dag när Maxi kommer hem från jobbet står den bara där. Lådan. Den vill ha något av henne, mer än hon har möjlighet att ge. Snart är hon fast i en tortyrliknande mardröm.

Madeleine Bäck om varför det är viktigt med lättläst skräck:
- Det är en demokratifråga att ha tillgång till alla slags genrer och historier, även om du kanske är läsovan eller håller på att lära dig svenska. Bara för att språket är enklare ska inte historierna vara banala.

John Ajvide Lindqvist – Vårt blod, våra ben

När Robin spelar piano brukar hans pappa sitta i köket och lyssna. En dag märker han att Robin spelar en obehaglig melodi. Melodin får hans pappa att vilja göra fasansfulla saker.
Återberättad av: Klara Lindell.

Viveca och Camilla Sten – Långhelg

Sara och Henrik har fått låna en stuga vid kusten. Sara vet att stugan har en hemsk historia, men det struntar hon i. Det här ska bli en bra semester. Redan första kvällen börjar märkliga saker hända. Och snart förstår Sara att långhelgen vid havet var ett stort misstag ...

Recensionsdatum för alla böcker 7 maj

Kontakt och ytterligare information:

Eva-Lena Silwerfeldt, Kommunikationsstrateg Myndigheten för tillgängliga medier
Telefon: 073 765 46 37
E-post: eva-lena.silwerfeldt@mtm.se

 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)