Bitte Sahlström, årets läsombud, tar emot blommor från David Södergren-Medin, MTM.
Bitte Sahlström, årets läsombud, tar emot blommor från David Södergren-Medin, MTM.

Läsombud inom daglig verksamhet i Östhammar får pris

Bitte Sahlström, läsombud inom daglig verksamhet i Östhammar får det nationella priset Årets läsombud för att hon envist kämpat för att personer med intellektuella funktionsnedsättningar ska få tillgång till lättläst litteratur och nyheter. Priset delades ut den 26 juni av David Södergren Medin från Myndigheten för tillgängliga medier, MTM.

Pressmeddelande 2019-06-28

– Det här är jättestort, inte bara för mig utan för hela gänget här som har jobbat hårt med att sprida läsning inom daglig verksamhet, säger Bitte som utöver läsombud arbetar som arbetshandledare inom daglig verksamhet i Östhammar.

Årets läsombud delas ut till ett läsombud eller en högläsare som har gjort extra fina insatser för att främja läsningen inom LSS-omsorgen eller äldreomsorgen. Priset är 10 000 kronor.

Bitte kommer att få priset för sitt långa engagemang för att förmedla litteratur och samhällsinformation till människor inom LSS-omsorg med motiveringen:

Som läsombud har Bitte betonat vikten av läsning och lättlästa medier. Genom schemalagda läsestunder och daglig läsning så har hon stimulerat till samtal och använt texter som utgångspunkt för aktiviteter. Genom att både läsa böcker och nyheter samt att arbeta med bilder och rekvisita gör hon läsningen spännande och engagerande. Bitte är även djupt engagerad i arbetet med dagliga verksamheten Oasens lättlästa bibliotek och dess arbete med att låna ut boklådor till kommunens dagverksamheter och gruppboenden.

Priset Årets läsombud har delats ut vid sex tidigare tillfällen. Det delas ut av MTM som är en statlig myndighet vars uppdrag är att ge människor med läsnedsättning tillgång till de medier de behöver på det sätt som passar dem. Läs mer på www.mtm.se.

Årets läsombud, Bitte Sahlström

Årets läsombud, Bitte Sahlström

Ladda ner högupplöst bild

Kontakt

Eva-Lena Silwerfeldt, Kommunikationsstrateg Myndigheten för tillgängliga medier
Telefon: 073 765 46 37
E-post: eva-lena.silwerfeldt@mtm.se

Bitte Sahlström, pristagare Oasens dagliga verksamhet i Östhammar
Telefon: 070-695 23 41

 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)