Karin Husberg och Marita Forsberg poserar med pris och diplom från World Media Festival
Karin Husberg och Marita Forsberg från MTM

MTM och Blomquist & Co vinner internationellt filmpris

Myndigheten för tillgängliga medier, MTM, och kommunikationsbyrån Blomquist & Co vinner guld på en av världens största mediefestivaler, World Media Festival i Hamburg. Priset är i kategorin Advertising: Public Service Announcements. För produktionen stod Crisp film.

Pressmeddelande 2018-05-23

– Det är fantastiskt roligt att en internationell jury har uppmärksammat vår film. Med filmen om Fozia, som lär sig svenska med hjälp av lättlästa böcker, har vi lyckats berätta en historia som berör och lämnar avtryck, säger Marita Forsberg, kommunikationsstrateg på MTM.

Filmen är en av fyra med konceptet ”Vi ger alla möjlighet att läsa”, autentiska berättelser där personer med svårigheter att läsa berättar om vilka möjligheter tillgängliga medier ger dem. Det kan vara att lära sig svenska med hjälp av lättlästa böcker, att hitta lugnet med talböcker för en person med adhd och dyslexi eller att hänga med i samhällsdebatten för en person med synnedsättning med hjälp av taltidningar. Kommunikationsbyrån Blomquist & Co har stått för idé och koncept.

Bild från filmen, där Fozia sitter vid en sjö och läser en bok. Bilden ramas in av en filmremsa.

– Det har varit fantastiskt kul att få jobba och ta fram denna film tillsammans med MTM. Speciellt för att hjälpa människor till ett rikare liv, säger Johan Skylling Byråchef på Blomquist & Co. 

Priset delades ut i Hamburg den 16 maj. The World Media Festival uppmärksammar och hyllar framgångsrik kommunikation, inte bara utifrån kreativitet och teknik utan även hur väl innehållet lämnar avtryck och gör nytta för mottagaren.

Läs mer om World Media Festival (länk, öppnas i nytt fönster)

Se filmen om Fozia och övriga filmer med konceptet ”Vi ger alla möjlighet att läsa”

Ladda ner högupplöst bild på Karin Husberg och Marita Forsberg (öppnas i nytt fönster)

Ladda ner högupplöst bild på Fozia (öppnas i nytt fönster)

För fler frågor:

Eva-Lena Silwerfeldt, Kommunikationsstrateg Myndigheten för tillgängliga medier
Telefon: 073 765 46 37
E-post: eva-lena.silwerfeldt@mtm.se

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)