Public service-utredningens bedömning: 8 Sidor bör inte vara en del av public-service

Public service-utredningen bedömer att den lättlästa nyhetstidningen 8 Sidor inte ska ingå i public service. Detta innebär i nuläget att 8 Sidor fortsätter att vara en del av MTM.

Pressmeddelande 2018-06-19

– För oss på MTM är användarnas behov alltid i fokus. Det viktigaste är att 8 Sidor kan fortsätta sitt arbete och skapa lättlästa nyheter för sina läsare, säger Magnus Larsson som är generaldirektör MTM. Vi ska nu sätta oss närmare in i utredningens bedömning.

Enligt Public service-utredningen måste man förändra reglerna för public service om tidningen 8 Sidor ska kunna ingå i uppdraget. Nackdelarna med en sådan förändring bedöms vara större än fördelarna med att 8 Sidor byter uppdragsgivare.

Utredningen har nu lämnats över till kulturminister Alice Bah Kuhnke och därefter kan utredningen komma att gå ut på remiss.

Den lättlästa nyhetstidningen 8 Sidor är sedan 2015 en del av MTM. MTM ansvarar för att tidningen finns och kommer ut, men redaktionen är oberoende och bestämmer över innehållet. Tidningen gör det möjligt för alla, som av olika orsaker har behov av nyheter på lättläst svenska, att följa med i vad som händer i Sverige och världen. Dessutom driver redaktionen på 8 Sidor den lättlästa valsajten Alla väljare.

Läs Public Service-utredningen - En oberoende public service för alla

Karin Husberg
Kommunikation

 

 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)