Bild på en kvinna bakifrån sittandes på en konferens.

Studiedagar och webbinarium

MTM arrangerar och medverkar varje år i ett antal studiedagar, webbinarier och konferenser. Deltagande i MTM:s studiedagar är kostnadsfritt om inte annat anges.

Aktuella studiedagar

Just nu har vi inga planerade studiedagar

Aktuella webbinarium

Talböcker och Legimus - för dig som arbetar på skolbibliotek

Här får du grundläggande information om vad en talbok är och vem som får läsa den, hur du introducerar och registrerar elever till Legimus och om ditt ansvar som registrerare. Vi visar också hur du som arbetar på skolbiblioteket kan hantera elevens konto, till exempel att byta lösenord och att göra en ansökan om biblioteksflytt när eleven slutar på skolan. Det kommer också finnas gott om tid för att ställa frågor.

Datum:
Torsdagen den 10 september, klockan 14.00 till 15.00
Fredagen den 25 september, klockan 14.00 till 15.00
Måndagen den 5 oktober, klockan 14.00 till 15.00

Anmälan - anmäl dig till webbinariet här (öppnas i nytt fönster)

Spetsa öronen!

Bild på Anna Fouganthine.Vill du få bättre studieteknik eller hjälpa dina elever med olika lässtrategier? Missa då inte vårt webbinarium den 22 oktober. Webbinariet vänder sig till dig som studerar med hjälp av talböcker samt till dig som pedagog/bibliotekarie som behöver tips på hur du kan hjälpa dina elever att bli goda läsare. Till webbinariet har vi bjudit in två föreläsare. Anna Fouganthine, forskare, som har disputerat med avhandlingen ”Dyslexi genom livet” kommer att föreläsa om hur ungdomar och vuxna hanterar sin dyslexi. Susanna Cederquist är föreläsare, utbildare och expert inom dyslexi.

Webbiariet går att se i efterhand. Kan dröja en stund innan det kommer upp på vår webb efter webbinariet ägt rum.

Bild på Susanna Cederquist. Foto: Elisabeth Ohlson WallinDatum: 22 oktober, klockan 14.00 till 15.30

Information och anmälan - Läs allt om webbinariet

 

 

 

Mer information

Ett webbinarium är ett webbsänt seminarium där du som deltagare får ta del av en genomgång och också har möjlighet att ställa frågor genom chatt. Du behöver ingen särskild utrustning förutom en dator, en internetuppkoppling och ett par hörlurar.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)