Student och punktskriftsläsare

Som student och punktskriftsläsare har du möjlighet att få kurslitteraturen på punktskrift.

Låna på ditt bibliotek, beställ böcker i Legimus eller hos MTM:s punktskrifts - och prenumerationsservice och få dem hemskickade med post. För att beställa i Legimus behöver du vara inskriven som punktskriftslåntagare. Fyll i formuläret här i Legimus eller ring MTM:s punktskrifts - och prenumerationsservice.

Punktskriftskonto och nedladdningskonto

Du har samma inloggningsuppgifter för att låna punktskriftsböcker som när du laddar ner talböcker. För att ta del av MTM:s stöd till studenter ska du flytta ditt nedladdningskonto/punktskriftskonto till högskolans bibliotek.

Böcker, artiklar och kompendier

Du kan beställa din obligatoriska kurslitteratur som punktskrift, e-text eller talbok. Om du vill att vi anpassar en kursbok till punktskrift eller e-text gör vi det, även om boken redan finns att låna som talbok. Om du har behov av både punktskrift och e-text så kan vi undersöka möjligheten att få den i båda formaten. Gör beställningen på ditt högskolebibliotek. 

Du kan även beställa kompendier och artiklar till punktskrift. Materialet ska vara obligatorisk att läsa på din utbildning.

Taktila bilder

När du beställer en ny punktskriftsbok kan du lämna önskemål om att även få taktila bilder. Det kan gälla grafiska figurer i boken som återger viktigt innehåll. Bilderna görs i svällpappersteknik, svartvita bilder där linjer och ytor är upphöjda.

Läs mer om punktskrift

Ansök om konto för punktskrift, (öppnas i nytt fönster).
MTM:s punktskrifts - och prenumerationsservice (öppnas i nytt fönster)
Låna punktskriftsböcker, (öppnas i nytt fönster)
Läsa e-textböcker, (öppnas i nytt fönster)
Taktila bilder
Frågor och svar: student på högskolan, (öppnas i nytt fönster)

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)