Ny talsyntes i appen Legimus – välkommen Ylva!

I februari kommer de som läser taltidningen i appen Legimus höra en ny röst. Det blir rösten Ylva som ersätter den tidigare rösten Erik. För dem som läser tidningen i en taltidningsspelare kommer ingenting att förändras.

– Förhoppningen är att våra användare ska få en bättre lyssningsupplevelse samt att vidareutveckling och underhåll av rösterna blir enklare, säger Christina Tånnander på MTM som har arbetat i projektet med den nya rösten.

I taltidningsspelarna kommer Erik att fortsätta läsa upp nyheterna.

MTM kommer löpande att utveckla rösterna Erik och Ylva.
– En gång per vecka uppdaterar vi talsynteserna med nya ord så att uttalet på dessa ska bli bra. Det brukar röra sig om minst hundra nya ord per vecka, säger Christina.

När MTM skulle välja den nya rösten tog vi in röstprover och valde till slut den som var bäst. Att det blev en kvinnoröst var inte avgörande. I de användarundersökningar som MTM har gjort har det visat sig att det är oviktigt om det är en mans- eller kvinnoröst.

Nu hoppas vi att läsarna ska tycka om Ylva! Om de har några anmärkningar på uttal eller andra åsikter om talsyntesen hänvisar ni dem till Taltidningshjälpen.

Provlyssna på Ylva (öppnas i nytt fönster)

 

Christina Tånnander, MTM

Christina Tånnander, MTM

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)