Om kakor

Syftet med denna policy är att ge dig som användare av MTM:s webbplats information om hur vi använder kakor (cookies) på vår webbplats och vilka inställningar du kan göra när det gäller kakor.

Vad är kakor? 

En kaka är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator, mobiltelefon eller surfplatta. Kakor kan användas till olika saker, till exempel för att komma ihåg dina inställningar, hjälpa dig navigera mellan olika sidor och förbättra din användarupplevelse.

Det finns två huvudtyper av kakor: 

  • Den ena typen lagras tillfälligt i din enhets minne under tiden du är inne på en webbsida för att denna ska fungera korrekt under din användning.Dessa kakor försvinner när du stänger din webbläsare.
  • Den andra typen är varaktiga kakor som lagras i din webbläsare under en bestämd tid innan de raderas och som exempelvis gör att en webbsida kan komma ihåg din webbläsare och dina personliga inställningar till nästa gång du loggar in.

Vissa kakor är helt nödvändiga för att möjliggöra din användning av webbplatsen. Utan dessa kakor finns en stor risk att webbplatsen inte fungerar korrekt. Andra kakor är valbara och går att stänga av utan att det påverkar webbplatsens funktionalitet för dig som besökare. 

Nödvändiga kakor 

Nödvändiga kakor används för att webbplatsen ska fungera.

ASP.NET_SessionId 

Denna kaka används för att identifiera användarens session på servern. Den kan också användas för att lagra data mellan http-förfrågningar. Den raderas efter varje session. 

__RequestVerificationToken 

Denna kaka hjälper till att skydda mot bedrägerier och angrepp mot webbplatsen. Den raderas efter varje session. 

Valbara kakor 

MTM använder statistikverktyget Matomo. Det använder följande valbara kakor:

  • _pk_ref, _pk_cvar, _pk_id, _pk_ses. Matomo spårningscookies.
  • matomo_sessid. Hjälper till att förhindra CSRF säkerthetsproblem när opt-out används.

MTM använder Readspeaker för att text på webbsidorna ska kunna läsas upp. Readspeaker använder följande valbara kakor:

  • rspkrLoadCore. Sätts efter att man som användare har interagerat med spelaren. Kakan används för att kontrollera om användaren har interagerat med spelaren tidigare. Detta gör att spelaren automatiskt aktiveras om du som användare navigerar till en annan sida på webbplatsen.
  • ReadSpeakerSettings. Sätts om inställningarna ändras i spelaren, exempelvis om textmarkeringsfärg eller läshastighet ändras.

Vilka val har du? 

Om du inte vill att kakor lagras på din dator kan du stänga av funktionen i din webbläsares inställningar. Då lagras inga kakor men du kommer inte kunna använda vissa funktioner på webbplatsen. 

Hur du kontaktar oss 

Personuppgiftsansvarig: Myndigheten för tillgängliga medier, MTM
Besöksadress: Hans Michelsensgatan 2, plan 7 och 8, 211 20 Malmö  
Postadress: Box 51, 201 20 Malmö  
Telefonnummer: 040 653 27 00 (växel)  
E-postadress till MTM:s kundtjänst: info@mtm.se
E-post till MTM:s dataskyddsombud: dataskyddsombud@mtm.se 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)