Omslaget visar siluetterna av två personer som ska gå ombord på ett tåg.

Handledning till Nattåget till Paris

Om lektionen

Uppgifter:
, Introduktion av roman
, Skrivövning
, Funderingsfrågor

Ladda ner lektionsmaterialet


Uppgifter: Introduktion av boken, gemensam läsning, funderingsfrågor, bildövning, skrivövningar

Bokens lättlästnivå: 2, lättare

Målgrupp: Handledningen fungerar för ungdomar och vuxna i olika skolformer och i bokcirklar

Om boken

Hassan ska åka till sin son Beros i Paris. Han är nervös. Det är så länge sedan de sågs. Och de lever så väldigt olika liv. Vilka är Hassan och Beros inför varandra idag? Och hur är man pappa till en vuxen man? Kommer de kunna hitta tillbaka till varandra igen?

Nattåget till Paris är en varm bok om rätten att få göra sina egna val i livet. Och om vikten av att möta varandra med nyfikenhet och respekt. Boken är en fristående uppföljare till I samma båt, Noors trädgård och När mandelträden blommar.

Sara Wadell är manusförfattare sedan mer än 20 år. Hon gav ut sin första lättlästa bok år 2010. Sedan dess har hon skrivit sex lättlästa böcker.

Om handledningen

Syftet med handledningen är dels att läsarna ska få en djupare förståelse för texten, dels att inspirera läsarna till eget skapande. Genom att reflektera och på olika sätt arbeta kreativt med texten kan man stimulera ökad läsglädje och läsförståelse. Handledningen innehåller frågor för att introducera boken för deltagarna, frågor att svara på och samtala om under eller efter läsningen och frågor som rör hela bokens innehåll. På slutet finns kreativa övningar att jobba med efter läsningen. Läs boken och använd handledningen så som det passar din grupp eller läsare. Handledningen är framtagen av Jenny Friman och Åsa Söderling som arbetar som pedagoger på Kulturcentrum Skåne.

Läs mer om boken hos LL-förlaget: Nattåget till Paris | LL-förlaget (ll-forlaget.se, öppnas i nytt fönster).