Fel i talböcker är åtgärdade

I ett antal talböcker som getts ut av MTM har det upptäckts fel. Felen som har kommit till vår kännedom har korrigerats i Legimus och rätt versioner har publicerats. Du som använder Legimus står alltid i fokus för oss på MTM. Om du upptäcker fel i våra talböcker är du välkommen att höra av dig till oss. Vi åtgärdar alltid fel så fort vi kan. 

De tre böcker som korrigerats är 12 livsregler av Jordan B Peterson, som är inläst 2018, De sju systrarna av Lucinda Riley, inläst 2018, och Fina flickor av Marianne E Gunve, inläst 2021. Felen korrigerades så snart som var möjligt. I två av fallen handlade det om störande ljud som fanns med under inläsningen. I det andra fallet rörde det sig om ett ord som uttalades felaktigt. 

- Vi arbetar hårt för att kvaliteten på våra talböcker ska bli ännu bättre. Det är självklart viktigt för oss att talböckerna håller hög kvalitet och därför har vi under 2021 infört en rad nya åtgärder. Vi lägger t.ex. mer resurser på manuella kvalitetskontroller och utvecklar ett verktyg som kommer att kunna upptäcka många typer av fel automatiskt. Under 2022 kommer vi att utreda hur vi bäst ska organisera produktionen av litteratur i framtiden, där vi tittar på olika aspekter så som kvalitet. Parallellt har vi initierat en användarundersökning av våra talböcker, säger ställföreträdande myndighetschef Cecilia Broberg.   

Du som läser våra talböcker ska få en bra läsupplevelse och fel av den här typen ska inte förekomma. Även om det är våra leverantörer som utför korrektur och rättning är det vårt ansvar att säkerställa en bra kvalitet på talböckerna i Legimus. Vi jobbar med kontinuerliga förbättringar av kvaliteten och är tacksamma för alla synpunkter. 

Upplever du kvalitetsproblem i våra produktioner? Hör gärna av dig till oss, så att vi kan rätta till dem. Du kan antingen ringa oss på 040-653 27 10 mellan 8.30 och 12.00 eller skicka e-post på info@mtm.se.


Publicerad: 2021-12-15

Sidansvarig: Martin Strandberg

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)