Så navigerar han nyhetsmedierna med hjälp av skärmläsare

Det är viktigare än någonsin att alla får tillgång till nyheter på sina villkor. I en nyproducerad föreläsning får du veta hur nyhetsdagen fungerar för den som läser med skärmläsare.

Journaliststudenten Linus Johansson, engagerad i Unga med synnedsättning, guidar till digitalt tillgängliga nyheter i videon som samproducerats av MPRT och MTM. Här kan du ta del av den:

Mer information

MTM:s tillgänglighetsexpert Jimmy Freiding har också tagit fram några råd om hur du som beställare kan kravställa kring tillgänglighet för dina webbplatser eller appar.

https://www.mtm.se/bokbranschen/sa-kravstaller-du-kring-digital-tillganglighet-som-bestallare/

Tillgänglighet behöver byggas in från början. Det var en av sakerna som experterna Richard Furberg, Team manager på dn.se, Kristina Adolfsson, chefredaktör för Senioren och Joakim Uppsäll-Sjögren, ordförande i föreningen Begripsam lyfte i ett samtal 3 december 2021.

Tillgänglighet är en fråga om kvalitet, konstaterar Richard Furberg, som arbetar med att utveckla DN:s alla digitala produkter.

– Du kan göra en produkt hur bra som helst, men om den inte når ut till alla användare så är den inte en bra produkt alls.

Nu finns hela refereratet publicerat på mtm.se: https://www.mtm.se/bokbranschen/alla-artiklar/en-bra-produkt-ar-tillganglig---referat-fran-panelsamtal-om-nyhetsmedier/

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)