Läs årets Nobelpristagare via Legimus

Annie Ernaux är årets Nobelpristagare i litteratur. Du kan ta del av hennes böcker via Legimus, liksom böcker av den svenske Nobelpristagaren i fysiologi, Svante Pääbo.

Annie Ernaux är en mycket läst författare och de böcker som är översatta till svenska finns i Legimus. Den senaste boken Omständigheter kom ut i september och är under produktion. Ta del av böckerna via Legimus.se, (Öppnas i nytt fönster).

Annie Ernaux föddes 1940 i en mindre stad i Normandie och växte upp i en arbetarfamilj som så småningom öppnade café och speceriaffär. Redan som barn visade hon sig vara studiebegåvad och fick som den första i sin familj möjlighet att läsa vidare. Hon undervisade i litteratur innan hon 1974 debuterade som författare. Det stora genombrottet kom 1983 med boken Min far (La Place) som skildrar relationen med hennes far. Hennes romaner är ofta självbiografiskt inspirerade av händelser och minnen från hennes liv.

Även årets Nobelpristagare i fysiologi eller medicin Svante Pääbo finns i Legimus med boken Neandertalmänniskan, (Öppnas i nytt fönster). 


Publicerad: 22-10-11
Sidansvarig: Martin Strandberg 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)