Bokomslag Rockfesten. Ann Gomér, foto Jacob Nyremark.
Bokomslag Rockfesten. Ann Gomér, foto Jacob Nyremark.

Idag släpps Rockfesten - tredje delen om grannarna på Bofinken

Den lättlästa boken Rockfesten är Ann Gomérs tredje bok i serien om grannarna på gruppboendet Bofinken. De tidigare böckerna i serien Spåren i snön och Älskar, älskar inte har blivit nominerade till Lättläst-priset.

Genom trilogin lär läsaren känna fyra vänner på ett gruppboende och kan följa deras vardagsliv med förälskelser, glädje, spänning och bråk.

I Rockfesten är Roger huvudperson och ska uppträda på en musikfest på sin dagliga verksamhet. Han är nervös men taggad till tusen. Nu ska bandet bara komma överens om en låt. Roger hoppas på Elvis, han är ju bäst av alla! Men det visar sig att Ami i bandet bara tänker vara med om de sjunger Främling av Carola. Hur ska det gå? Roger vill verkligen sjunga med Ami. Men Carola är ju schlager inte rock!

Författaren Ann Gomér har lång erfarenhet av att skriva för läsare i behov av lättläst. Till persongalleriet i serien om grannarna på Bofinken har hon hämtat inspiration från sin tjugoåriga dotter med funktionsnedsättningar och hennes vänner. Även i sitt arbete med läromedel till anpassad skol har Ann Gomér mött många som inspirerat till karaktärerna på Bofinken.

I Rockfesten skriver Ann Gomér med värme och humor om att lyckas komma överens trots starka viljor och åsikter som drar åt olika håll. Hon säger: ”I serien är det ofta tvära kast mellan olika känslolägen. Rockfesten visar på sätt att komma överens trots att man tycker olika. Och att musik kan vara förenande och en stor glädje - oavsett musikstil." 

Bokserien är rikt illustrerad med Carina Ståhlbergs livfulla bilder.

Rockfesten får betyget briljant, 5 av 5, i BTJ:s recension: ”Personskildringen är rik och nyanserad och grundas inte på deras funktionsvariationer utan på deras charmiga personligheter och den vänskap och omtanke som finns mellan dem. […] Rockfesten är en varm och rolig berättelse som man blir riktigt glad av.”
Helene Ehriander i BTJ-häftet nr 15, 2022

Rockfesten | LL-förlaget (ll-forlaget.se)  (Öppnas i nytt fönster)

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)