Bokomslaget Sorg och saknad (en liten tecknad figur sedd bakifrån går mot ett träd utan blad) . Foto på Emma Frey-Skøtt taget av Anna Svanberg.
Bokomslag Sorg och saknad. Emma Frey-Skøtt , foto: Anna Svanberg

Sorg och saknad - noveller och dikter som väcker tankar och berör

I nio lättlästa noveller och fyra dikter skriver Emma Frey-Skøtt inkännande om hur det kan kännas att sakna och sörja. Anledningarna till känslorna kan vara många. En förlorad relation. En sjuk anhörig. En saknad ungdomstid. Ett favoritfik som ska stänga. I Frey-Skøtts texter och Lena Sjöbergs dämpade men stämningsfulla bilder skildras alla sorger lika starkt och med samma varsamhet.

Sorg och saknad har ett brett innehåll så alla kan hitta en text som passar just dem. Man kan känna sorg och saknad på så många olika sätt; sorg över sin förlorade ungdom, sorg över en förlorad kärlek eller ett saknat husdjur.

Emma Frey-Skøtt har lång erfarenhet av lättläst. Hennes korta kärleks- och skräcknoveller i Hjärtat och Ögat har hyllats av många för att på väldigt få rader förmedla stora känslor.          

- Jag skriver oftast det jag själv vill läsa om, och jag tänker mig in i olika situationer och målar upp känslor som jag tror är vanliga hos fler än mig själv, säger Emma Frey-Skøtt

Berättelserna i Sorg och saknad kan hjälpa läsaren att känna sig mindre ensam i sina känslor och få dem bekräftade. De visar också att det är möjligt att resa sig efter en sorg, och känna värme, tröst och hopp.                                                                                                                                                                   

”En vacker bok med ett tänkvärt och värmande budskap.”                                  Pia Lindestrand, BTH-häftet nr 19, 2022.

Länk till Sorg och saknad på LL-förlaget (öppnas i nytt fönster)

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)