Digin har en symbol som är en boll som går i blått, brunt och vitt. Här visas den mot en blå bakgrund.

Välkommen till webbinarium om tillgänglighetsdirektivet

MTM är med och arrangerar ett webbinarium 16 mars klockan 9-11 som reder ut vad tillgänglighetsdirektivet innebär. Nu är det klart att Andreas Richter (Post- och telestyrelsen), Jolanda Girzl (Svensk Handel) och Emelie Gustavsson (Swedbank) medverkar och talar utifrån sin expertis.

Här kan du ta del av webbinariet i efterhand:

https://mtm.screen9.tv/

 

Dagens första talare, Andreas Richter, var en av experterna i utredningen om hur tillgänglighetsdirektivet ska genomföras i Sverige. Han kommer att berätta om vad direktivet innebär. Det finns goda möjligheter att ställa frågor till Andreas efter hans presentation.

I andra halvan av sändningen finns tillfälle till nätverkande mellan alla deltagare och därefter talar Jolanda Girzl, näringspolitisk expert på Svensk Handel. Jolanda kommer att fokusera på hur tillgänglighetsdirektivet påverkar hennes medlemmar, i synnerhet när det gäller e-handel och digital kommunikation.  

Webbinariets tredje talare heter Emelie Gustavsson och arbetar med tillgänglighet på Swedbank. Hon kommer tillsammans med kollegan Zac Fors att berätta om hur man kan arbeta med digital tillgänglighet för att inkludera fler. Självklart går det bra att ställa frågor även till Emelie, Zac och Jolanda! 
Webbinariet kommer att tolkas till teckenspråk live och även att skrivtolkas live. Det spelas in och kommer att läggas upp Digin.nu i efterhand. 
 
Webbinariet ”Tillgänglighetsdirektivet blir lag – är du redo?” är ett samarbete från Digin.nu, en webbplats som samlar information om digital tillgänglighet och inkludering. 

Digin är ett samarbete för digital tillgänglighet och inkludering. Vi underlättar för privata och offentliga aktörer att öka den digitala tillgängligheten i deras verksamheter. Det gör vi genom inspiration och vägledning på webbplatsen digin.nu och webbinarier.  
Vi som står bakom Digin är Post- och telestyrelsen (PTS), Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Myndigheten för delaktighet (MFD) och Myndigheten för tillgängliga medier (MTM). Vill du öka din digitala tillgänglighet, besök digin.nu, (öppnas i nytt fönster).


Publicerad: 2022-02-16

Sidansvarig: Martin Strandberg


 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)