Montage med omslaget till boken "Det här är mitt liv" av Martin Fallhagen och en bild på författaren själv.
Martin Fallhagen har skrivit en lättläst bok om sitt liv på ett gruppboende.

Unik och personlig berättelse om vardagen på ett gruppboende

I den lättlästa boken ”Det här är mitt liv” bjuder Martin Fallhagen in läsaren att dela hans vardag på gruppboendet där han bor. Det är en unik inblick i hur livet kan te sig när man som vuxen ibland behöver hjälp av andra i vardagen.

Martin Fallhagen är van vid att skapa berättelser och att dela med sig av sitt liv. Han har tidigare gjort flera filmer och nu debuterar han som författare. I boken ”Det här är mitt liv – Martin berättar om lätt och svårt” varvar han skildringar av trygga och roliga aktiviteter med situationer präglade av missförstånd, stress och besvikelse.

I den här boken får vi lära känna dig Martin, vill du berätta lite om innehållet?

– Den handlar om mitt arbete på Labanskolan. Men jag skriver också om mitt liv och mina grannar på gruppboendet i Lövstalöt. Under åren har några grannar flyttat och andra tillkommit. I år är det tio år sedan vi flyttade hit så i sommar var det jubileum. Jag skriver om olika problem som kan drabba oss som bor på gruppboenden.

Precis som i sina filmer ger Martin Fallhagen i sin bok exempel på hur det som vuxen kan vara att behöva hjälp med vissa saker för att klara vardagen. Han beskriver hur både härligt och jobbigt det kan vara att ständigt ha människor omkring sig, hur viktigt det är att känna sig lyssnad på och förstådd och om hur det känns när krånglig byråkrati står i vägen för ens drömmar.

Martin Fallhagen har skrivit boken tillsammans med sin pappa Lasse Nohrstedt. Lasse tror att boken kan bli ett bra stöd för närstående till personer som bor på gruppboende och att den kan användas i fortbildningssammanhang för personal på boenden.

– Sen tycker jag förstås att boken ska läsas av alla som bor på ett gruppboende, eller är på väg att flytta till ett. Martins bok är unik och väldigt viktig eftersom det är första gången någon som själv bor i ett gruppboende skriver en bok om det. Livet i ett gruppboende är på många sätt väldigt speciellt och i princip omöjligt för någon utomstående att beskriva på ett rättvist sätt. Boken kan ge ny förståelse för många.

Beställ boken på LL-förlagets webbbplats (öppnas i nytt fönster)


Publicerad: 22-09-06
Sidansvarig: Martin Strandberg 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)